Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení 1.B třídy, sk. B trenérem Zastávky

27. 11. 2009

Trenér Zastávky Marek Pavlík: Ofenzíva Vojkovic by se neztratila ani v krajském přeboru

16.11.2009

 

ObrazekPodzimní část I. B třídy skupiny B pohledem trenéra Zastávky Marka Pavlíka.

Je něco, co Vás v podzimní části I. B třídy skupiny B překvapilo?
Nejvíce mě překvapila vyrovnanost týmů. Kromě Vojkovic, které letos ostatní jasně převyšují a tradičně silných Tuřan, hraje 10 týmů o sestup. Rozdíl mezi 5. a 13. místem je pouhých 5 bodů. Přispěla k tomu i řada místních derby, která díky sestupu Újezdu z I. A a postupu Křenovic s Měnínem vznikla. Svou hrou a bodovým ziskem mě příjemně překvapily Jaroslavice, které oproti lonské sezoně udělaly velký pokrok. Překvapením je také postavení Újezdu a Zastávky, oba dva týmy určitě očekávaly větší bodový zisk.  

Co říkáte na výsledky a výkony Vojkovic?
Myslím si, že postavení Vojkovic je zcela logické a očekávané. V posledních sezónách hrály vždy v popředí tabulky a předváděly kvalitní výkony. Udržely kádr pohromadě a příchodem Furcha a především Valnohy se dalo očekávat, že jim může těžko někdo konkurovat. Když k těmto dvěma hráčům přidáte střelce Vacka, máte ofenzívu, která by se neztratila ani v krajském přeboru. Výborné výkony také podává brankář Hradec, který v důležitých momentech dokáže tým podržet. 

Zastávka byla před sezonou považována za možného černého koně soutěže, ale získali jste jenom 16 bodů. S tím asi v Zastávce moc spokojenosti nebude?
Samozřejmě, že se ziskem 16 bodů nejsme spokojeni. Bohužel se nám zranilo několik klíčových hráčů a my jsme je nebyli schopni plně nahradit. Největší problém jsme měli v proměňování brankových příležitostí. V loňské sezóně jsme nastříleli 74 branek, letos zatím pouhých 18. Dařilo se pouze Strašákovi, který dal 5 branek, ale nikdo další se k němu nepřidal. Nejlepší střelec posledních sezón Vladimír Rousek odehrál pouze necelé 3 utkání a dal 1 branku (loni 19). Pouze 4 utkání odehráli další dva ofenzívní hráči Mrázek a Maňásek a také jejich loňských 12 branek nám velmi chybělo. Po operaci křečových žil začal s tréninkem až v 5. kole Martin Sláma. Kvůli zranění odehrál pouze 3 utkání zkušený obránce Prokeš. Na druhou stranu výhodou Zastávky je, že jako jediná v této skupině I. B třídy má žáky i dorostence v krajských soutěžích a B muže v okresním přeboru. Kvůli zraněním vypomáhali A mužstvu hráči z dorostu a B mužů, čímž nám velmi pomohli. Doufám, že se všichni hráči do začátku zimní přípravy doléčí a na jaře se nám podaří aspoň částečně napravit pokažený podzim. K 13 mistrovským utkáním nastoupilo za A muže 25 hráčů, což svědčí o velmi dobré práci s mládeží, protože všichni hráči jsou kmenovými hráči Zastávky a až na pár hráčů místními odchovanci.       

Koho tipujete v polovině sezony na postup a na sestup?
Sice jsme teprve v polovině soutěže, ale myslím si, že o postupujícím je rozhodnuto. Vojkovice mají náskok 5 bodů a hlavně se zbylými třemi týmy, které by mohly teoreticky pomýšlet na postup, hrají v domácím prostředí, kde zatím neztratily ani bod. Tuřany jsou určitě spokojeny se svým bodovým ziskem a domnívám se, že tým, který nemá vlastní dorostenecké družstvo ani o postupu neuvažuje.
O sestup hraje momentálně 10 týmů, takže se dá na jaře očekávat řada zajímavých zápasů. Sestup bych nepřál nikomu, ale těžké to budou mít Otnice, které už mají mírnou ztrátu. Záleží kolik bude sestupovat týmů, ale myslím si, že tak jak každý rok mohou mít problémy nováčci, především Křenovice a Práče. V loňské sezóně sestoupili hned dva nováčci (Moutnice a Šlapanice B) a třetího nováčka Jaroslavice dělil od sestupu pouze 1 bod.  

Kdybyste měl jmenovat pět největších osobností podzimní části I. B třídy skupiny B?
David Vacek (Vojkovice) - 17 branek
Jednoznačně nejlepší útočník v soutěži. Každý rok patří tradičně k nejlepší střelcům. Letos má vynikající střeleckou formu, když těží především se souhry s Valnohou. Má výborné pokrytí míče, dobrou kopací techniku a na útočníka i potřebnou rychlost.

Zdeněk Valnoha (Vojkovice) - 6 branek
K tomuto hráči je zbytečné cokoliv psát. Jeho fotbalové myšlení, kopací technika a prostorové vidění je na zcela jiné úrovni, než u ostatních hráčů v této soutěži. Pokud se nenechá otrávit zbytečně agresivní hrou soupeře a má chuť hrát, je schopen sám rozhodnout zápas.  

Zdeněk Adamov (Jaroslavice) - 6 branek
Velmi dobře silově a technicky vybavený hráč. Neustálým pohybem a výborným krytím míče dělá problémy většině obránců. Silný v osobních soubojích jeden na jednoho.

Miloš Hajdin (Zastávka) - 2 branky
Pravý kapitán. Na každý trénink a zápas vždy připraven na 100%. Velmi mu pomohlo loňské hostování v Rosicích, kde se podílel na postupu do divize. Nejlepší defenzivní hráč v soutěži, který bohužel díky naší velké marodce musel často střídat posty dle potřeby. Velmi silný v souboji jeden na jednoho a při hře hlavou.

Martin Galia (Šaratice) - 2 branky
Tvůrce hry Šaratic. Díky dobré kopací technice umí  v pravou chvíli zrychlit či zpomalit hru. Silný v kombinaci na jeden dotek. Hráčů, kteří umí dát finální nahrávku jako on, je v této soutěži velmi málo.  

14 celků I. B třídy skupiny B pohledem Marka Pavlíka

1) Vojkovice     10   1   2      55:16       31
Jednoznačně nejlepší tým v soutěži. Už podle skóre je vidět, že jejich hlavní předností je ofenzivní činnost. Jejich ofenzivní čtveřice (Vacek 17, Furch 11, Krška 8 , Valnoha 6) je takřka neuhlídatelná. Velkou oporu mají také ve velmi zkušeném a výborném brankáři (Hradec). V domácím prostředí neztratily ani bod a jejich skóre je impozantní (31:2).

2) Tuřany          8   2   3        29:25       26
Velmi zkušené mužstvo s kvalitním trenérem. V předchozích čtyřech sezonách skončily vždy na druhém místě a to mluví samo za sebe. Hrají důrazný fotbal založený na dobré fyzické kondici. K oporám patří oba hrotoví hráči, kteří patří tradičně k nejlepším střelcům soutěže (Heřmanský 8, Smetana 7 branek).

3)  Jaroslavice     8   0    5     31:18        24
Pro mě osobně největší překvapení. V loňské sezoně se jako nováček zachránily až na poslední chvíli. Letos vhodně doplnily kádr a hlavně předváděly kombinační fotbal. Sice jsme je porazili doma 4:1, ale utkání bylo zcela vyrovnané a mohly vyhrát oba týmy. Od první minuty bylo vidět, že ví, co mají hrát a také se o to snažily. Svým pohybem, silovými schopnostmi a práci s míčem mě zaujal Adamov. Velmi silní jsou v domácím prostředí, kde ztratily pouze 3 body.

4)  Šaratice          6   5   2       26:19         23
Tradiční účastník, který vždy hraje o přední pozice. Jejich hra je založená na kvalitní obraně a na individuálních schopnostech zkušeného Galii, který dává hře řád. Dokázaly porazit Vojkovice a hlavně v 7 venkovních utkáních pouze jednou prohrály. O větší bodový zisk se připravily 5 remízami, kterých měly nejvíc v celé soutěži.

5)   Měnín            5    3   5       34:32         18
Nováček, kterému jsme usnadnili start do soutěže my, když hned v prvním utkání u nás vyhrál 2:1. Hru má založenou na velmi kvalitní ofenzivní činnosti celého družstva (34:32). Disponují kvalitními hráči jak do kombinace (Hlušek 10 branek, Aujeský 4 branky), tak i  brejkovým  útočníkem (Vykouřil 9 branek). Pokud udrží tým pohromadě, neměl by mít problém se záchranou.

6)  Višnové       5   3    5     16:20       18
Další tradiční účastník soutěže. Hru má založenou na velmi kvalitní defenzívě (v 6 venkovních zápasech inkasovali pouze 6 branek!) a dobře kopaných standardních situacích.

7)  Újezd          4   4   5      15:20         16
Tým, který sestoupil z I. A třídy. Pro mě největší zklamání, určitě si sami představovali větší bodový zisk. V našem vzájemném souboji přitom působili sehraným dojmem a předvedli kvalitní hru založenou na kombinaci několika hráčů podpořenou výborným výkonem brankáře. Zřejmě jim chybí klasický koncový hráč, který by zúročil jejich převahu v poli (nejlepší střelec Horáček dal  4 branky, další dva hráči pouze 2 branky). Očekávám, že se na jaře proderou tabulkou nahoru.

8) Zastávka      4   4   5        18:25        16
Určitě zklamání. Chtěli jsme se pohybovat v popředí tabulky na úrovni Šaratic a Tuřan. O několik bodů jsme se připravili velmi špatně řešeným zakončením či nedůrazem ve vlastním pokutovém územím. Díky řadě zranění dostali šanci mladí hráči – Tribula (19), Ryšavý (18), Bartošek (18), Ustohal (17), Pohl (21), Pospíšil (22), Ištok (22), Bohuslav (23) a doufám, že v jarní části prodají zkušenosti, které mohli na podzim posbírat. Nedařilo se nám především v domácích utkáních, kde jsme 4x prohráli, naopak venku jsme prohráli pouze jednou.

9)  Hostěradice     4   4   5       15:24        16
V úvodu soutěže měly velké problémy zvyknout si na hru bez svého nejlepšího hráče a střelce (Lapeš R. odešel do Dobšic, kde dal na podzim 12 branek), ale postupně začaly bodovat a dotáhly se do středu tabulky. Velmi nepříjemný soupeř hlavně v domácím prostředí, kde pouze jednou prohrály. 

10)  Modřice        4   3   6        14:21         15
Po 9. kole měly pouhých 5 bodů a vypadalo to s nimi velmi špatně. V posledních 4 kolech ale získaly pro ně zlatých 10 bodů a vytáhly se až na 10. místo. Inkasují málo branek, ale problémy mají se vstřelením branky (daly nejméně ze všech týmů, pouze 14 ). Silní hlavně v domácím prostředí, kde uhrály 10 bodů. Nejlepší střelec týmu Pastva vstřelil 6 branek, z toho 3 dal Zastávce (2 z pokutových kopů).

11)   Šatov           4    3    6        15:23        15
V Šatově panuje určitě mírné zklamání. Mají kvalitní tým, který má kvalitní brejkové hráče a střelce Křištála, který výborně zahrává standardní situace. Vůbec se jim nedařilo ve venkovních zápasech, kde získali pouze 4 body a díky tomu jsou až na 11. místě. Na jaře se dá očekávat jejich posun tabulkou směrem nahoru. 

12)   Práče          4   2    7       18:25           14
Nováček soutěže. Opět většinu bodů získal v domácím prostředí (10), ale na hřištích soupeřů už to bylo slabší (4 body). Má dva kvalitní vysoké útočníky, kteří jsou i přes svou výšku pohyblivý a velmi nebezpeční. Po vyprchání nováčkovského elánu získali v posledních 5 kolech pouze 1 bod a zařadili se až na 12. místo.

13)   Křenovice     4   1    8     24:22          13
Další nováček soutěže. Mají zkušený tým složený z řady hráčů, kteří hrávali vyšší soutěže. Disponují kvalitní ofenzívou a zkušeným brankářem. Jako jediný tým z druhé poloviny tabulky mají aktivní skóre. O většinu branek se ale postarala pouze trojice ofenzivních hráčů (Baják 8, Uher 6, Rotrekl  5) a tak šíře kádru a počet hráčů schopných vstřelit branku může být při absenci některého z této trojice velmi nepříjemná. Uřčitě se musí zlepšit ve venkovních zápasech, kde získaly pouze 3 body.

14)   Otnice     2   3   8        15:35       9
Při velké vyrovnanosti ostatních týmů se jim podařilo posledním vyhraným zápasem doma nad Višnovou stáhnout ztrátu aspoň na 4 body. Velmi jim chybí branky nejlepšího střelce posledních sezón Kašpaříka (loni 26 branek), který dal letos „ pouze“ 6 branek. Když se k tomu přidá nejslabší obrana v soutěži (35 branek) a pouze 2 body z venkovních hřišť, nelze se divit zisku pouhých 9 bodů. Z mého pohledu jako největší problém vidím v umělé trávě, na které jak tréninky tak i zápasy v letním počasí určitě nikoho moc nebaví.    

 

Foto: www.cechiezastavka.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář