"Vedení jsem ve středu oznámil, že končím. Je to ze soukromých důvodů a myslím si, že klukům už nemám co dát," diplomaticky uvedl trenér, s nímž Šarda postoupila z 1.B do 1.A. "Dál budu hrát za Újezd a trénovat tam přípravku," dodal.

 

Šaratice se s ním rozloučily výhrou nad prvním týmem tabulky. "Pokud budou hrát kluci jako dneska, tak určitě mají na to soutěž vyhrát. Byl to vyrovnaný zápas, podařilo se nám dostat do vedení 3:0, ale Vojkovice jsou kvalitní mančaft a dostali se do hry. Je to horký aspirant na vítězství v soutěži." Tříbrankový náskok dali domácím Klaška, Buchta a Smetana. "Z naší strany to byl laxní začátek. Po třech výhrách jsme si mysleli, že to půjde samo," začal hodnicení trenér Vojkovic Jaroslav Minařík.

 

Jako jeden z klíčových momentů viděl odstoupení útočníka Martina Čermáka v 35. minutě duelu. "Museli jsme ho střídat kvůli zdravotním problémům. Naše hra se na něm zakládá, poté jsme museli přeskládat řady," řekl vojkovický trenér. Čermák skóroval ve všech jarních zápasech a celkem už dal letos 10 branek. "Dostali jsme všechny branky ze standardních situací. V Šaraticích je úzké hřiště, domácí si vytvořili tlak v pokutovém území i z dlouhých autů, prohrávali jsme souboje. Za stavu 0:3 už jsme výsledek doháněli pozdě." Za hosty nejprve snižoval střelou z přímého kopu Sláma a šest minut před koncem zadělal na drama Petr Poláček. Výsledek 3:2 pro Šaratice už zůstal.